Vedställ

Visst är det mysigt meden knastrande brasa när höstmörkret lägrar sig och det känns lite kyligt. Ja, en brasa kan faktiskt vara en stämningshöjare när som helst. Och att vi är många som tycker så ser vi inte minst genom att allt fler sätter in en kamin, eller annan eldstad i sitt hem.

Förr fanns det en vedspis, kakelugn eller kamin i de flesta hem, eftersom det på den tiden var en nödvändighet för att få värme i huset, och för att kunna laga mat. Men, när värmepannor och värmesystem med element började värma upp husen på ett enklare och effektivare sätt äkte tyvärr många vedspisar och kakelugnar ut. Idag kan man skatta sig mycket lycklig om man bor i ett hus där de vackra kakelugnarna lämnats kvar och fortfarande är brukbara. Men, alla vi som inte har lyckan att bo i ett gammalt hus med en vacker kakelugn, eller en fungerande öppen spis, har ändå möjligheten att njuta av värmande och mysiga brasor om vi installerar en modern kamin.

Köp vedställ online – klicka här.

Oavsett vilken typ av eldstad du har, behöver du ha ved att elda med. Och eftersom veden bör ligga inne i rumstemperatur ett tag innan den används behöver du ha någonstans att förvara veden. Även om du har en vedbod eller annan bra förvaring utomhus behövs alltså nånstans att förvara veden inne innan den ska ge en mysigt knastrande eld.

En vedkorg hör nästan till när man har en öppen spis, eller annan vedeldad värmekälla inomhus. Men, en vanlig vedkorg rymmer inte så mycket ved, och det finns betydligt effektivare förvaringar för ved. Ett vedställ, till exempel, är ett både snyggt och praktiskt sätt att förvar veden på.

Många olika modeller och storlekar

Det finns vedställ i många olika modeller och storlekar, vilket betyder att du kan använda ett ställ för din ved oavsett hur mycket, eller lite, ved du vill förvara inomhus. Många vedställ är avsedda att kunna användas både som ved- och tidningsställ så det är verkligen en flexibel möbel som passar in i de flesta hem. Under sommaren eldar du kanske inte så mycket, och behöver inte förvara ved inomhus, och då kan du använda stället för tidningar istället. Det allra hetaste idag är vedställ i metall, med raka enkla linjer. Kanske såg du på TV hur Ernst Kirchsteiger tillverkade ett enkelt, men elegant, ställ. Liknande modeller finns att köpa för den som inte kan, eller vill, tillverka ett eget vedställ. Skulle du vilja göra ditt eget ställ kan du hitta massor av beskrivningar här på nätet.

Här hittar du både Ernst vedställ och många andra modeller som du kan göra själv. Du behöver inte ha några större snickarkunskaper för att skapa ett eget ställ, bara du har en gnutta fantasi och är lite händig.  Många tycker det är kul att kunna skapa själv, och det är en alldeles speciell känsla att använda en möbel, eller en inredningsdetalj som man gjort själv. Dessutom finns då möjligheten att anpassa stället direkt efter dina egna behov.  Kanske har du ett svårmöblerat hörn eller prång, där det skulle vara perfekt att förvara veden. Då kan du bygga ett vedställ med anpassade mått, så att du kan utnyttja hörnet på bästa sätt.

Vill du inte bygga ditt eget vedställ finns det, som sagt, massor att köpa. Och även om du inte har möjlighet att måttbeställa, är utbudet så stort att du förmodligen kan hitta ett färdigt ställ som passar bra i det utrymme du har att tillgå. Med ett högt vedställ kan du stapla veden på höjden, och förvaringen behöver inte ta upp särskilt stor golvyta alls, även om du vill ha mycket ved nära till hands. Ett vedställ hjälper dig att stapla veden på ett snyggt och praktiskt sätt, utan risk för att staplarna ska falla. Och ställen finns i så många olika modeller och storlekar att du kan skapa den vedförvaring du vill ha. Med några höga vedställ på rad kan du skapa en hel vägg av ved, som kan vara en så snygg inredningsdetalj.

Och det skadar naturligtvis inte om den nödvändiga vedförvaringen också är snygg, och kanske till och med ger rummet ett lyft. du har säkert sett bilder från fantastiska hem, i inredningstidningar och på nätet, där man låter veden synas och bli en del av inredningen. Ofta använder man sig då av fristående vedställ som man ställer tillsammans, eller av inbyggda ställ. Om man vet att man kommer att förvara veden i rummet kan man bygga ställ av tegelstenar, lättbetongblock, trä eller andra material, då får man en fast förvaring som blir en naturlig del av inredningen. Men, det går givetvis lika bra att använda sig av lösa, fristående ställ som man placerar som man vill för att få just den typ av vedförvaring man önskar.

Dina krav och önskemål

Vill du kunna välja ur ett riktigt stort utbud av ställ rekommenderar vi att du tittar här på internet. Här finns i stort sett alla vedställ som marknaden har att erbjuda. Du får allt samlat på ett ställe och får en tydlig och bra överblick över hela sortimentet. Här finns också massor av bilder och artiklar som kan ge dig inspiration om du inte riktigt har bestämt dig för vilken typ av ställ du vill ha. Du kan välja ställ efter funktion, men du kan givetvis också välja ett vedställ som matchar resten av inredningen i ditt hem. här finns vedställ i alla tänkbara modeller och stilar, så det finns garanterat något för alla smaker och önskemål.

Att handla på nätet innebär många fördelar, i synnerhet för alla som inte har köpcentrum och en massa butiker i sin närhet. Finns det bara enstaka butiker som säljer vedställ där du bor, kommer du förmodligen inte att ha ett så stort utbud att välja ur. På nätet har alla tillgång till samma stora sortiment, oavsett vem man är eller var man bor. Här kan du verkligen jämföra och välja, för att få det ställ som motsvarar dina krav och önskemål, och du kan köpa det där du får det till det bästa priset.